Warme maaltijd

SMAKELIJK, GEZOND EN VERANTWOORD

eten in kringKinderen eten en drinken samen en worden gestimuleerd om alles te proeven en hun bord leeg te eten. Zo krijgt uw kind op eenvoudige wijze allerlei belangrijke en gezonde voedingsstoffen binnen.

Een groot voordeel aan eten op het kinderdagverblijf, is de ervaring dat zien eten doet eten. Ook oefenen de kinderen

spelenderwijs met het zelf eten met bestek. Het kan geen kwaad als kinderen twee keer per dag warm eten. Omdat er zowel ’s morgens en in de middag een tafelmoment is waarbij onder andere fruit, brood en een warme maaltijd wordt aangeboden, komen de kinderen niets te kort. Er wordt echter geen strijd van gemaakt. Het moet een gezellig moment zijn met aandacht voor elkaar.

Deze warme maaltijden zullen vegetarisch zijn, zodat iedereen kan mee-eten. Er wordt geen vlees geserveerd, wel vis en eieren. Hebben ouders dit liever niet, dan kan dit doorgegeven worden.

Een warm maaltijd bestaat bij ons uit:

  • gevarieerde stamppotten
  • soepen
  • rijst, aardappeltjes of pasta’s
  • pannenkoeken / poffertjes
  • gevarieerde groenten
  • vis en eieren

Voor de allerkleinsten worden de maaltijden gepureerd.


DIEET, ALLERGIE, ANDERE CULTUREN

Ouders zijn verantwoordelijk om de pedagogisch medewerkers op de hoogte te stellen van bijzonderheden en wensen rondom de voeding van het kind. Bijzonderheden zoals een allergie, dieet of wensen vanuit een geloofsovertuiging worden tijdens het intakegesprek op het intakeformulier genoteerd. De pedagogisch medewerkers proberen een alternatief voedingsmiddel te geven.

Als er een kans is op een heftige allergische reactie van het kind op een voedingsmiddel, dan geven de ouders op het intakeformulier aan, welke stappen in een dergelijke situatie ondernomen moeten worden. Speciale (fles-)voeding bij een bepaald dieet, wordt door de ouders zelf meegenomen.

© 2018 Jokiddy.nl
Hosted by DesignOne